UPDATE: We are happy to announce that Dan Brunn was nominated for the Best of Year 2012 Project, in the Hospitality: Asian Fusion category, by Interior Design Magazine, and he…WON! It was a duly deserved win as his sublime space went against some stiff competition, Toy (NYC) by Jeffrey Beers InternationalSe Sa Me (Hong Kong, closed) by Kinney Chan & Associates, and Uchi (ATX) by Michael Hsu Office of Architecture. We’re proud to say that we were one of the first blogs/websites to feature the great project and its beautiful photographs by Taiyo. Dan is a talented, young designer, class act, and now, his project is considered one of the best in the world. Check out some of the snaps of the award ceremony and the traveling award trophy in Hawaii (haha). Again, congratulations, Dan. View the project in its entirety after the award show pics…

                        

 

Yojisan Sushi Restaurant by Dan Brunn Architecture, Beverly Hills, California:

Situated on prominent North Beverly Drive and flanked by high end storefronts and towering palm trees, architect Dan Brunn’s newly designed Japanese restaurant Yojisan introduces a refreshingly whimsical and modern touch to the neighborhood. Instead of pandering to existing Beverly Hills clichés, Brunn steps through the looking glass with Yojisan as sushi signifiers are upended. The result is a simple yet substantial visual impact inspired by traditional Japanese materials, culture and lifestyle.

Diners experience Yojisan through a narrative of allusion and light. This subtle surrealism begins with Yojisan’s façade, which beckons guests to enter a threshold subdivided by a series of delicately intersecting planes. At first glance the façade appears as if it were metallic; however, as diners comes closer they are met with a succession of cedar planks that melt seamlessly into a seductively slim signage. The design further synchronizes the entry by framing the outdoor seating space with the sign itself, which is crafted from repurposed steel once used in industrial shipbuilding.

Upon entering Yojisan, diners walk under a floating carpet of leafy plants that spring from the ceiling and are lit from above. This design simulates a Japanese forest dreamscape unique only to the restaurant. The ceiling is slightly angled to force the perspective towards the back and elongate the space. To counterbalance the lighter design features of the restaurant, there are several grounding elements for diners as they approach the host desk and sushi bar. Comprised of sturdy reclaimed oak woodand board-formed concrete, these areas of high activity are given a sense of permanence and echo the rustic materials of the exterior.

Beyond the host desk, the ceiling unexpectedly makes way for two giant, inverted bento boxes that highlight the central dining areas with a reflective red finish and provide a warm, emanating glow to diners below. Smartly situated underneath these deftly hovering volumes lies a sea of custom-designed tables forged through a special process of bluing, similar to the fashioning of famed Japanese tools and cutlery. As diners are seated along the perimeter of the restaurant, two walls surround them, each with a unique purpose. The existing sandblasted brick wall reveals a warm russet material, which can be seen through a sheer curtain that softens the space and acts as an acoustic buffer. Running opposite this wall is a dramatic array of angled light coves evoking dynamic bamboo shoots that culminate at the ceiling. Each luminescent strand is clad with a custom-formed cloth and plastic composite. This wall provides the main circulation artery for Yojisan and evokes the sensation of traversing through a field of illuminated stalks by playing with negative space.

Yojisan is a restaurant that’s elegantly minimal but still celebrates exuberant playfulness. The spatial arrangement echoes the delicate harmony between the strong and silent elements of Japanese cuisine. Infused into Yojisan is a clean light design that reflects the chef’s streamlined food philosophy and is discreetly resonant. Within a very limited space, Yojisan brings a surreal revolution to a city of tradition.

(photography by Taiyo Watanabe)


Warning: Use of undefined constant count - assumed 'count' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /nfs/c04/h03/mnt/164555/domains/thesuperslice.com/html/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 103

Warning: Use of undefined constant countstyle - assumed 'countstyle' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /nfs/c04/h03/mnt/164555/domains/thesuperslice.com/html/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 104

Warning: Use of undefined constant countmsg - assumed 'countmsg' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /nfs/c04/h03/mnt/164555/domains/thesuperslice.com/html/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 109

Warning: Use of undefined constant title - assumed 'title' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /nfs/c04/h03/mnt/164555/domains/thesuperslice.com/html/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 111

Warning: Use of undefined constant titleclass - assumed 'titleclass' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /nfs/c04/h03/mnt/164555/domains/thesuperslice.com/html/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 112

Warning: Use of undefined constant title - assumed 'title' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /nfs/c04/h03/mnt/164555/domains/thesuperslice.com/html/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 117

Warning: Use of undefined constant html5 - assumed 'html5' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /nfs/c04/h03/mnt/164555/domains/thesuperslice.com/html/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 121

Warning: Use of undefined constant num - assumed 'num' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /nfs/c04/h03/mnt/164555/domains/thesuperslice.com/html/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 122

Warning: Use of undefined constant width - assumed 'width' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /nfs/c04/h03/mnt/164555/domains/thesuperslice.com/html/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 122

Warning: Use of undefined constant scheme - assumed 'scheme' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /nfs/c04/h03/mnt/164555/domains/thesuperslice.com/html/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 122

Warning: Use of undefined constant linklove - assumed 'linklove' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /nfs/c04/h03/mnt/164555/domains/thesuperslice.com/html/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 128

Comments

comments

Dan Brunn Architecture Thread